"Еко-Втор" продовжує роботу в рамках Меморандуму про взаємопорозуміння

fastiv 6

2 квітня представники виконавчого комітету Фастівської міської ради спільно із представниками Китайської Торгової Асоціації  та юридичної компанії «Ти і Право» Ленівський Груп» відвідали китайське підприємство «Еко-Втор» у Фастові. Під час зустрічі було проаналізовано хід виконання плану дій у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Фастівської міської ради та ТОВ «Еко-Втор».

Відповідний Меморандум був підписаний 5 грудня 2017 року, з метою приведення діяльності «Еко-Втор» у відповідність до вимог чинного українського природоохоронного законодавства. Нагадаємо, тоді громадськість та екологи виступали з обуренням щодо фактів екологічних порушень на підприємстві, зокрема, що стосується викидів в атмосферу. 

Руслан Осипенко, виконавчий директор Китайської Торгової Асоціації: "Рік тому ми тут збиралися і атмосфера була зовсім інша. Але тоді ми домовилися, що підприємство буде ліквідовувати екологічні питання, які турбують громадськість. Нині ми бачимо помітні результати".

fastiv 1

Нині керівництво компанії зосереджено на вирішенні екологічних питань.

Зокрема, з метою поліпшення якості очистки стічних вод та запобігання забруднення навколишнього середовища було введено в експлуатацію нові очисні споруди підприємства. 

fastiv 3

Дана система очистки та рециркуляції води, обладнання якої відповідає технологічних схемам, свідчить про те, що підприємство ТОВ «Еко-Втор» серйозно поставилося до виконання своїх зобов’язань, передбачених Меморандумом. 

«Можна констатувати те, що підприємство значно просунулось у виконанні норм українського законодавства щодо захисту довкілля. Встановлення системи очищення води, яку ми сьогодні побачили, свідчить про те, що план дій в частині водовідведення підприємством виконується», - відзначив міський голова Фастова Михайло Нетяжук.

fastiv 4

Заміну технологічного обладнання очисної станції на замовлення компанії забезпечило спеціалізоване підприємство ТОВ «Науково-інженерний центр «Потенціал-4». Зокрема, як пояснив директор "Потенціал-4" Сергій Подзерей, відповідно до норм скидів вод та з врахуванням того, що планується зворотне постачання цієї води, – до мереж каналізації буде потрапляти очищений надлишок з нейтральним PH.

fastiv 2

«Загалом стан води набагато кращий, ніж був півроку назад. Нині також ведуться перемовини щодо влаштування системи очищення за таким же принципом і на другій ліній», - розповів Сергій Подзерей.

fastiv 5

У свою чергу, заступник директора «Еко-Втор» з інженерного забезпечення та реконструкції Олександр Гончаренко відзначив зацікавленість керівництва компанії продовжувати займатись вирішенням екологічних питань підприємства.

"Ми живемо в цьому місті, турбуємось його екологією, відповідно, працюємо над покращенням викидів в довкілля. За один день цього не зробиш, капіталовкладення колосальні, зокрема на очисну станцію ми витратили близько 3 мільйонів гривень і на цьому не зупиняємось", - пообіцяв Олександр Гончаренко.

fastiv 7

Прочитано 3246 разів