За незаконне звільнення під час карантину – штраф до 51 тис. грн.

Керівникам, які незаконно звільняють працівників під час карантину, загрожує штраф до 51 тисячі гривень, позбавлення права обіймати певні посади або виправні роботи. Про це повідомив заступник голови Нацполіціі Максим Цуцкірідзе.

Як йдеться на сайті mvs.gov.ua, у випадку незаконного звільнення працівники можуть звертатися на 102 або писати заяву в поліцію за статтею 172 ККУ (Грубе порушення законодавства про працю).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 - 51 000 гривень). Або позбавлення права обіймати певні посади. Також керівників можуть позбавити права займатися певною діяльністю на строк до трьох років , або покарати виправними роботами на строк до двох років ", - зазначив Максим Цуцкірідзе.

Також у відомстві  нагадали про норми статті 173 ККУ - грубе порушення угоди про працю.

"Коли людину беруть на роботу і укладають договір між нею і роботодавцем, прописані певні умови. Роботодавці не можуть їх погіршувати під приводом карантину, інакше їм доведеться відповідати за такі дії. Поки про такі випадки я не чув, всі з розумінням підходять до ситуації ", - розповів Максим Цуцкірідзе.

В МВС запевнили, що правоохоронці будуть оперативно реагувати на порушення трудового законодавства і притягати порушників до кримінальної відповідальності.

Прочитано 937 разів