Скарги у сфері держреєстрації розглядаються за новим порядком

На час карантинних обмежень Офіс протидії рейдерству змінив порядок своєї роботи.

Так, з 14 березня 2020 року розгляд скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єкта державної реєстрації прав або територіального органу Мін'юсту відбувається одноособово, без запрошення скаржників і заінтересованих осіб, упродовж 24 годин.

«У Міністерства юстиції України є інструменти для миттєвого реагування на незаконні дії державних реєстраторів. Розгляд відповідної скарги здійснюється Мін'юстом невідкладно і одноособово, відповідно до положень пункту 8 Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року № 1128. Офіс протидії рейдерству продовжує стояти на варті прав та інтересів законних власників. В умовах карантинних обмежень ми не на мить не припиняли своєї роботи: справи на реєстраційні дії розглядаються в одноособовому порядку щодня!», - пояснює Ольга Оніщук, заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Зверніть увагу, подати скаргу можна через портал державних послуг iGov або через поштові скриньки, розташовані в центральній будівлі Мін'юсту та Офісі протидії рейдерству.

dergrejestr karantyn

Також продовжує працювати гаряча лінія 044-237-09-96 для отримання консультацій.

Прочитано 518 разів