Запущено агрегатор електронних сервісів України

Ситуація, яку останнім часом ми спостерігаємо довкола пандемії коронавірусу, в черговий раз продемонструвала, наскільки актуальними та зручними є державні сервіси онлайн. При цьому, якщо раніше кожен сам обирав, чи витрачати декілька годин на бюрократичні процедури та черги, чи отримати послугу онлайн, - зараз карантин вибору не лишає.

З метою діджиталізації населення та закріплення електронних звичок у суспільстві, в Україні запустили агрегатор усіх всеукраїнських та регіональних сервісів Egov.in.ua.

На цій платформі зібрано усі відомі сервіси електронного урядування в Україні. Для того, щоб віднайти потрібний e-service, достатньо відвідати сайт та обрати конкретну послугу (або відповідну галузь, в якій необхідно її отримати).

Головна мета Egov.in.ua - це популяризація сервісів електронного уряду в Україні, навчання людей цифровізації та спрощення процесу пошуку інформації. Адже тепер для того, щоб знайти бажаний сервіс досить зайти на один сайт, а не збирати інформацію в Інтернеті самотужки.

Оскільки сфера електронного уряду ще розвивається, команда E-Gov постійно працює над оновленням існуючих сервісів та додаванням нових. Для того, щоб розмістити відсутній сервіс на сайті, достатньо заповнити форму та відправити заявку команді E-Gov. Команда перевірить його та додасть, якщо сервіс відповідає критеріям.

Разом з тим, нині у кожному регіональному центрі знаходиться представництво платформи, яке покликано повідомляти про всі зміни та оновлення в області. Крім того, платформа анонсувала підтримку створення нових сервісів та прийому заявок на надання грантів на реалізацію рішень реальних проблем в сфері egov. Для того, щоб отримати грант, потрібно мати мінімально розроблений концепт проекту, який вирішує чітку проблему і який можна масштабувати, а також команду, яка покаже свою здатність розвивати цей проект.

Прочитано 575 разів