При зміні місця реєстрації ФОП потрібно надати інформацію до податкової

Фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки.

Це необхідно зробити протягом місяця з дня виникнення змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР особисто або через законного представника чи уповноважену особу.

Відомості про зміну даних подаються до контролюючого органу за місцем постійного проживання, у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту постійного проживання, подають Заяву за формою № 5ДР до будь-якого контролюючого органу.

Так, для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізичною особою Заяви за формою № 5ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого контролюючого органу строк внесення змін до Державного реєстру може бути продовжено до п’яти робочих днів.

Надати Заяву за формою № 5ДР можна також за допомогою електронного сервісу "Електронний кабінет платника" з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи.

Прочитано 512 разів